Romania Azi

Au împușcat un porc mistreț în pădure. Când i-au făcut disecția, si-au pus imediat costumele de protecție

Au împușcat un porc mistreț în pădure. Când i-au făcut disecția, au înlemnit. Și-au pus imediat costume de protecție. Ce se afla în interiorul animalului

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de știință.

Aceștia au analizat cadavrul unui porc mistreț împușcat în centrul Suediei și au făcut o descoperire șocantă: animalul avea un nivel de radiații de zece ori mai mare decât cel considerat normal, scrie thelocal.se.

Cauza fenomenului este una cunoscută de cercetători: animalul trăia într-o zonă afectată în continuare de dezastrul de la Cernobîl, care s-a petrecut în urmă cu 31 de ani.

Substanţele radioactive răspândite în urma dezastrului nuclear au afectat în bună măsură şi ţările scandinave.

În Norvegia, de exemplu, au fost detectate cantităţi importante de cesiu-137, îndeosebi în zonele în care membrii populaţiei Sami îşi cresc renii.

Printre statele afectate de radiaţiile radioactive eliberate în urma accidentului de la Cernobîl se numără şi România.

a 24 de ani de la dezastrul de la Cernobil, in Germania numarul mistretilor radioactivi este in continua crestere.

Radioactivitatea provine de la acea explozia nucleara, produsa in 1986, cand o mare parte a Europei a fost contaminata, fiind afectate mai ales animalele salbatice, potrivit Spiegel.

Mistretii sunt cei mai sensibili la contaminare, intrucat ei mananca ciuperci, care absorb extrem de bine radioactivitatea.

Desi a trecut mult timp de la dezastrul de la Cernobil, specialistii avertizeaza ca efectele se vor mai face simtite cel putin inca 50 de ani de acum incolo.

Potrivit Ministerului german al Mediului, autoritatile au platit anul trecut 555.000 de dolari vanatorilor, in compensatie pentru carnea de mistret, care a fost prea contaminata cu radiatii pentru a fi scoasa la vanzare.

Suma este de patru ori mai mare decat cea acordata in 2007.

In plus, numarul mistretilor contaminati creste de la o zi la alta. In perioada 2008-2009, aproximativ 650.000 de mistreti au fost impuscati, fata de 287.000 in 2007.

Carnea de mistret este apreciata in Germania, gasindu-se in majoritatea preparatelor.

 

loading...

Comentează