Romania Azi

S-a dus la magazin să își cumpere o rochie neagră de doliu pentru înmormântare, dar, cum a văzut-o, vânzătoarea i-a spus 5 cuvinte

Am avut o zi foarte proastă și mi-a fost greu să nu îmi vărs nervii pe fiecare persoană cu care am intrat în contact. Tocmai de aceea am fost atât de fericit să găsesc această poveste care m-a ajutat să îmi amintesc ce e mai important: să fac tot ce pot pentru a fi cea mai bună variantă a mea, chiar și în situațiile cele mai rele.

Această poveste este despre o femeie care a fost distrusă fiindcă tatăl ei murise cu 2 zile în urmă. Povestea are un mesaj pe care și eu și voi am face bine să ni-l amintim, mai ales când lucrurile nu par să meargă așa cum vrem noi – cred că ar putea ajuta pe toată lumea.

Iată povestea:

Tatăl meu a murit cu trei zile înainte de Crăciun, anul trecut. În ziua de după moartea lui, am mers la cumpărături, trebuia să-mi iau o rochie neagră pentru înmormântare.

Eu sunt vânzătoare, așa că știu prea bine că nu trebuie să-ți verși emoțiile negative pe nimeni, mai ales pe vânzători…

Casiera îmi vorbea ca să nu tacă, mă întreba ce mai fac, etc. Așa că am stat de vorbă cu ea de parcă cea mai urâtă zi a vieții mele nu se întâmplase cu 24 de ore în urmă.

Știți ce mi-a zis?

,,Chiar îmi place atitudinea ta”.

Așa, din senin.

Am rugat-o să îmi explice ce a vrut să zică, și mi-a zis că majoritatea celor care vin acolo sunt agitați, stresați – sărbătorile parcă îi fac pe oameni să fie scoși din sărite. Dar mi-a mai zis și că eu par a fi o persoană pozitivă și că îmi apreciază energia pe care o vedea la mine.

Într-un fel a fost dulce-amar, dar nu voi uita niciodată ce mi-a zis și cum m-a făcut să mă simt.

O zi proastă nu e o scuză pentru a face din ziua celorlalți una la fel de proastă.

În cele din urmă, a fi politicos te face să te simți mult mai bine.

loading...

Comentează